Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sander Hooftman – Stokbal

Er zijn van die spelletjes die we vroeger speelden en eigenlijk nooit verveelden. Voorbeelden daarvan zijn: iemand is ‘m niemand is ‘m, trefbal en apenkooien. Zo heb ik er zelf een spel vanuit mijn schooltijd op de Havo. De naam van het spel is “stokbal”. Kort samengevat:

“Het zo hard mogelijk slaan met een stok/stick tegen een volleybal om deze tussen 2 palen in het doel te krijgen”.

Of zoals een SMART geformuleerd leerdoel zou moeten luiden:
“De kinderen kunnen aan het einde van de les met een stok een bal voldoende vaart en richting meegeven, om deze tussen een voorafgesteld doel te krijgen. Waarbij ze moeten proberen om de ballen van een ander tegen te houden met behulp van de stok en de binnenkant van je voeten”.

Goed in de smaak
Gewoon een leuk spel dus. Zo was ik een keer gevraagd door onze grootste BSO locatie, de Basisbende, of ik in de vakantie 2 dagen wilde vullen met leuke spelletjes voor de kinderen. Zodoende heb ik wat spelletjes opgeschreven, waaronder stokbal, en heb ik het eerste spel gestart met zo’n 25 kinderen. Dit spel was een mix tussen trefbal en honkbal. Daarna kwam het stokbal. Wat erg goed in de smaak viel. Eerst speelden we het individueel met iedereen op het veld met zijn eigen doeltje en daarna in teams. Toen eenmaal de pedagogisch medewerkers ook een team vormden (met mij erbij) werden we uitgedaagd voor wel 10 wedstrijden. Na natuurlijk alle wedstrijden te hebben gewonnen (sporters kunnen niet tegen hun verlies) kwam ik erachter dat de kinderen nog steeds bezig waren en dat ik alweer weg moest.

Meiden vs jongens
Voor de 2de dag had ik natuurlijk alle spellen gepland waar we de vorige keer niet aan toe waren gekomen. Nu raad je het al want bij binnenkomst werd ik al bestormd door de meiden die volgens hun hadden geoefend met stokbal en daarom ons wilde uitdagen voor een wedstrijd. Zo eigenwijs als ik ben, ben ik toch begonnen met een overloopspel. Maar na een half uurtje wist ik genoeg. Ik had gewoon geen keus. We moesten stokballen! Gelukkig staat bij SKS Alles Kids kinderparticipatie hoog in het vaandel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.