Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rutte: ‘Excuses over misverstand motie kinderopvang’

De VVD is helemaal niet tegen het terugdraaien van de bezuinigingen op de kinderopvang, maar steunde de motie over kinderopvang van GroenLinks niet omdat de dekking ervan niet zou deugen. Premier Mark Rutte zou zijn excuses hebben aangeboden over de gang van zaken.
Rutte: 'Excuses over misverstand motie kinderopvang'
Foto: ANP Photo

In het Algemeen Dagblad komt een woordvoerder van de PvdA aan het woord. Deze laat weten dat een misverstand tussen kabinet en PvdA over een motie over meer geld voor kinderopvang is uitgepraat. Premier Mark Rutte wil de bezuinigingen op de kinderopvang namelijk wel degelijk terugdraaien. Hij zou, volgens de woordvoeder van de PvdA, excuses hebben aangeboden over de gang van zaken.

Dekking deugt niet

De motie om meevallers te benutten om meer geld vrij te maken voor kinderopvang was ingediend door GroenLinks en mede ondertekend door de PvdA. Het kabinet wees hem echter van de hand omdat de dekking niet zou deugen. Ook regeringsfracties VVD en een groot deel van de oppositie wilden het voorstel niet steunen.

Toch aangenomen

Volgens de motie zou het geld moeten komen uit meevallers. ‘Er was een misverstand over de dekking, dat is uitgepraat’, zegt de PvdA-woordvoerster, zonder in details te treden. De motie moet nog in stemming komen. Waarschijnlijk wordt de tekst ervan aangepast. GroenLinks gaat ervan uit dat ze uiteindelijk toch wordt aangenomen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.