Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruimte-OK bundelt krachten met overheidsorganisatie

Marianne Velsink
Ruimte

Ruimte OK, de stichting die zich inzet voor goede huisvesting van onderwijs en kinderopvang, gaat samenwerken met PPSsupport. Deze organisatie is een initiatief van diverse ministeries en kan kennis en ervaring van de overheid toegankelijk maken.

De samenwerkingsovereenkomst is deze week getekend. De focus ligt op kennisverspreiding ten aanzien van nieuw- en verbouw van gebouwen voor 0 tot 18-jarigen. De bedoeling is dat de kwaliteit van gebouwen waarin kinderen verblijven de komende jaren wordt verbeterd, vooral op het gebied van binnenmileu en duurzaamheid.

Jaren zeventig
Veel gebouwen, voor bijvoorbeeld onderwijs, stammen uit de jaren zeventig en naderen het einde van hun levensduur. Hoe kan een gebouw van ontwerp tot beheer het beste invulling krijgen? Met die vraag gaan Ruimte-OK en PPSsupport aan de slag. De kennis die zij opdoen en de ervaring die zij hebben, moet vervolgens worden doorgegeven aan de betrokkenen die ermee aan de slag moeten.

Contractvorming
John Ringens, directeur Ruimte-OK: ‘De decentralisatie van taken en middelen op het vlak van buitenonderhoud en aanpassingen aan schoolgebouwen, biedt ruimte voor innovatieve contractvormen en duurzame onderhoudsplanning. Door de samenwerking met PPSsupport kunnen we scholen en integrale kindcentra hierbij nog beter ondersteunen.’

Over Ruimte-OK
Ruimte-OK valt als onafhankelijke stichting onder bestuurlijke verantwoordelijkheid van Stichting Waarborgfonds Kinderopvang, en richt zich op scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, kinderopvangorganisaties en gemeenten.

Bron: Ruimte-OK
ANP Photo, Toussaint Kluiters

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.