Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rouvoet neemt taken Dijksma over

Nu alle PvdA ministers en staatssecretarissen uit het Kabinet zijn gestapt, worden hun taken overgenomen door bewindslieden van het CDA en de Christenunie. Minister André Rouvoet van de Christenunie neemt de taken van Sharon Dijksma over.

Basisonderwijs & kinderopvang
Dat betekent dat hij zich vooral zal bezighouden met basisonderwijs en kinderopvang. Het pakket van de opgestapte PvdA-minister Ronald Plasterk wordt voortaan behandeld door staatssecretaris Van Bijsterveldt. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het hoger onderwijs, lerarensalarissen, homo-emancipatie en cultuur.

Praktische overwegingen
Volgens Rouvoet, die ook vicepremier en minister voor Jeugd en Gezin blijft, is de verdeling vooral gekozen uit praktische overwegingen. Jeugd en gezin sluit het meest aan bij basisonderwijs en kinderopvang, zegt Rouvoet. De minister werd gisteren opnieuw benoemd. Na het opstappen van de PvdA-ministers en -staatssecretarissen vormen de bewindslieden van CDA en ChristenUnie een demissionair rompkabinet.

Bron: de Nederlandse Wereldomroep

Proefabonnement?
Meer weten? Word nu abonnee van Kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.