Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reinoud Kroese over toezicht en handhaving

Teveel kindercentra kiezen voor de weg van de minste weerstand, zegt Reinoud Kroese, jurist bij Pulito Advies. In plaats van zich te verweren tegen onterechte handhaving wordt ervoor ‘gekozen’ om die boetes en/of dwangsommen dan maar te betalen, in de hoop daarmee ergere schade te voorkomen. In zijn workshop op Jaarcongres Management Kinderopvang geeft Reinoud tips hoe je daar beter mee om kunt gaan.
Reinoud Kroese over toezicht en handhaving

Reinoud Kroese staat kindercentra al ruim negen jaar met raad en daad bij. Wat hem daarbij met name opvalt is dat er maar zelden bezwaar wordt aangetekend tegen opgelegde sancties Een reden daarvoor is de complexiteit van de regels waardoor het voor kindercentra heel lastig is om de slaagkans in te schatten. Vaak wordt er zelfs geen advies gevraagd aan een externe deskundige. Als gevolg daarvan blijven veel beslissingen van gemeenten ten onrechte in stand en past de overheid slechte of onduidelijke normen niet aan.

Veldinstrument pedagogische praktijk

Nu de contouren van Het Nieuwe Toezicht duidelijk zijn, geeft Kroese in zijn workshop advies hoe eigenaren en managers in de kinderopvang zich goed kunnen voorbereiden op de nieuwe kwaliteitseisen. Al zegt Kroese wel dat er ook nog veel onduidelijk is aan het nieuwe toezicht. Zo is er ook nog altijd kritiek op de meerwaarde van het Veldinstrument pedagogisch praktijk waar inspecteurs nu al mee werken.

Vierogenprincipe

In de interactieve workshop op 21 april a.s. behandelt Reinoud Kroese de 10 do’s en don’ts bij toezicht en bestuurlijke handhaving. Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan de onduidelijkheden die er nog steeds zijn m.b.t. het samenvoegen van stamgroepen en het vierogenprincipe. Daarnaast gaan we uitgebreid in op uw veiligheids- en gezondheidsbeleid  en uw de pedagogische beleid. Hoe zorgt u ervoor dat de risico inventarisatie ook in de praktijk landt bij uw medewerkers?

Wilt u meer over dit onderwerp weten?

Volg dan de workshop van Reinoud Kroese op het Jaarcongres Management Kinderopvang op 21 april over omgaan met veranderingen in toezicht en handhaving. Bekijk het volledige congresprogramma hier >>

Of meldt u direct aan >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.