Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prentenboek van het jaar 2019 bekend gemaakt

Susan Schaeffer
Een huis voor Harry van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019.

Het prentenboek zal centraal staan tijdens de Nationale Voorleesdagen die worden gehouden van 23 januari tot en met 2 februari 2019. De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar te stimuleren. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats.

Voorleesontbijt

De week start traditioneel met het Nationaal Voorleesontbijt. Veel kinderdagverblijven en peuterspeelzalen regelen hiervoor een bijzondere voorleesgast. Zo komt bij Kinderopvang Langedijk in Langedijk de presentatrice Nienke van den Berg, bekend van Zappelin, voorlezen. Prinses Laurentien leest voor op de openbare basisschool Corantijn in Amsterdam.

App in zes talen

Een huis voor Harry gaat over de kat Harry, die op een dag verdwaald raakt en de hulp van vrienden inroept om weer thuis te komen. Het boek verschijnt tijdens de Voorleesdagen in een mini-editie inclusief een app. In de app wordt Een huis voor Harry voorgelezen in zes verschillende talen: het Nederlands, Engels, Arabisch, Turks, Spaans en Frans. Zo kunnen ook ouders en kinderen met een andere thuistaal meedoen. De Nederlandse versie van het boek wordt voorgelezen door Noraly Beyer.

Prentenboek TopTien

Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen heeft een top tien samengesteld van prentenboeken die tijdens de Voorleesdagen extra aandacht krijgen. Deze boeken bieden volgens de jury naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel.

De Prentenboek TopTien luidt:

Op onderwijs.nationalevoorleesdagen.nl staan leuke speeltips bij alle boeken van de Prentenboek TopTien. Ook geeft de Stichting Lezen tips om voorlezen aan peuters nog leuker te maken.

Organiseer je ook een voorleesontbijt? Wij ontvangen daar t.z.t. graag foto’s van zodat we er op Kinderopvangtotaal een mooie collage van kunnen maken. Foto’s kunnen gestuurd  worden naar kinderopvang@bsl.nl o.v.v. Voorleesontbijt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.