Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prentenboek van 2018 gekozen

‘Ssst! De tijger slaapt’ is verkozen tot het prentenboek van 2018. Daarmee volgt het het prentenboek ‘De kleine walvis’ op. Het boek zal vanaf 24 februari 2018 centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen.
prentenboekvanhetjaar-GOTTMER.jpg
‘Ssst! De tijger slaapt’ is verkozen tot het prentenboek van 2018. - Foto: Gottmer

Dat maakte de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) bekend, meldt De Volkskrant.

Een prentenboek van het jaar moet voldoende aanknopingspunten bieden voor interactie met peuters en kleuters. In ‘Ssst! De tijger slaapt’ worden kinderen uitgedaagd tot interactie, doordat de dieren hulp nodig hebben. Kinderen worden aangemoedigd de dieren veilig over de tijger heen te krijgen door te blazen, te aaien, te wiegen en een slaapliedje te zingen.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt voor de vijftiende keer plaats.

De schrijfster van het prentenboek 2018, Britta Teckentrup, is een bekroond Duitse illustratrice, auteur en beeldend kunstenaar. Teckentrup heeft meer dan zeventig kinderboeken geschreven en geïllustreerd, die in meer dan twintig landen gepubliceerd werden.

Voorlezen blijkt onverminderd populair in gezinnen. Bijna 98 procent van de ouders in Nederlandse gezinnen leest voor en bijna altijd wordt dit gedaan door de moeder. Het meest favoriete voorleestijdstip is vlak voor het slapen gaan. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.