Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuter loopt weg van kinderopvang in Weert; voorbijganger slaat alarm

Een 3-jarige peuter liep deze week weg van een kinderopvang in Weert. Het jongetje zou zijn weggelopen via het poortje van het hek van het schoolplein dat de peuteropvang deelt met een basisschool. 'Dit had nooit mogen gebeuren. Het is vreselijk, vooral omdat we veiligheid zo hoog in het vaandel hebben staan', zegt Lisette van Vugt, van Humankind; de organisatie waar de peuteropvang onder valt.
peuter-loopt-weg-van-kinderopvang-in-weert-voorbijganger-slaat-alarm
Foto ter illustratie. Afbeelding van Madalin Calita/Pixabay

Dat melden verschillende media naar aanleiding van dit nieuwsbericht van De Limburger.

Burgernet

Zodra medewerkers merkten dat het jongetje was weggelopen, belden zij direct 112. Op datzelfde moment verscheen op Burgernet het bericht dat een kind alleen over straat liep; een voorbijganger die haar hond uitliet zag het jongetje langs een drukke straat staan.

‘Mag nooit meer gebeuren’

Humankind wil in gesprek met de basisschool hoe dit soort incidenten voorkomen kunnen worden. ‘Zoiets mag nooit meer gebeuren’, zegt Van Vugt tegen De Limburger. De kinderopvang zegt graag in contact te komen met de voorbijganger om haar te bedanken voor haar oplettendheid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.