Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Petitie en bezwaarschriften om Stint weer op de weg te krijgen

Marianne Velsink
Er ontstaan allerlei initiatieven om steun te betuigen aan het plan om de Stint weer zo snel mogelijk toe te laten op de weg. Woensdag riep Stint-eigenaar Edwin Renzen belanghebbenden van de Stint op om aanwezig te zijn bij de uitspraak van het kort geding over het Stintverbod. Er kan nu ook een petitie worden getekend of per brief bezwaar worden gemaakt bij de minister.
ANP

In het schorsingsbesluit van de Stint van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wordt vermeld dat iedere belanghebbende bezwaar kan maken tegen het besluit. Het Stint-team heeft door de advocaat een vast format van een bezwaarschrift laten opmaken die iedereen kan invullen met de eigen organisatienaam en kan indienen bij het ministerie. Deze brief moet deze of volgende week aangetekend worden verstuurd.

Organisaties de dupe

Edwin Renzen over deze actie: ‘Het is het ministerie blijkbaar nog niet duidelijk dat veel organisaties afhankelijk zijn van de Stint. Ons bedrijf kunnen we er niet meer mee redden, maar misschien wel al die andere organisaties die nu de dupe zijn.’ Renzen doelt daarmee niet alleen op het verbod van de Stint, maar ook op het besluit van de minister om eerst technisch onderzoek naar de Stint die betrokken was bij het noodlottige ongeval in Oss af te wachten. Deze uitkomsten worden niet voor het einde van dit jaar verwacht.

Transportbedrijf

Niet alleen in de kinderopvang wordt de Stint gemist. Ook andere bedrijven komen in de problemen nu zij de Stint ongebruikt in de schuur moeten laten staan. Bijvoorbeeld Daan de Geus met zijn transportbedrijf E-Bakkie. Hij vervoert allerlei producten van deur tot deur in de binnenstad van Amsterdam. De elektrische bolderkar is ideaal omdat het op veel meer plekken in de stad kan komen. Tegen EenVandaag vertelde hij onlangs dat zijn bedrijf sinds het Stintverbod letterlijk stilstaat. Hij steunt de petitie daarom ook.

Kinderopvangorganisaties willen in grote meerderheid de Stint blijven gebruiken om kinderen te vervoeren. Het vervangende vervoer (wandelen, fietsen of met de auto) wordt door veruit de meesten als onveiliger gezien dan vervoer per Stint. Lees meer over dit onderzoek van de Brancheorganisatie Kinderopvang

Bekijk de petitie

Download hier het bezwaarschrift van Stint

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.