Verkiezing Pedagogisch Professional

Wie wordt de Pedagogisch Professional van het Jaar?

Beroepsvereniging PPINK en vakblad Kinderopvang nemen het initiatief voor een nieuwe jaarlijkse verkiezing: de Pedagogisch Professional van het Jaar. De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch medewerker in de kinderopvang.

Pedagogisch medewerkers zijn vaak te bescheiden over hun beroep. Feit is echter dat de pedagogisch medewerkers op de groep de kwaliteit van de kinderopvang maken. En dat zij een heel belangrijke rol spelen in de opvoeding en ontwikkeling van jonge kinderen. Daar moet meer aandacht en waardering voor komen.

Ken jij zo’n topper, die haar (of zijn) hand niet omdraait om de groep heel soepel te laten draaien met aandacht voor ieder kind? Die zich hard maakt voor een bijzonder project in de organisatie? Die als geen ander weet hoe ze met (soms lastige) ouders moet omgaan?  Geef haar of hem dan op voor de verkiezing.

Hoe werkt het?

Van 20 september tot en met 15 december kan een pm’er worden voorgedragen voor deze verkiezing. De voordracht kan gedaan worden door een collega, ouder(commissie) of leidinggevende. Hier vind je het Inschrijfformulier voor de degene die een kandidaat voordraagt. En belangrijk: Lees hier de voorwaarden

Begin januari kiest de jury uit de inzendingen drie genomineerden. Deze drie genomineerden worden in januari en februari gefilmd en de filmpjes worden begin maart online geplaatst. Het online stemmen kan dan beginnen.

Prijsuitreiking

Op 5 april 2019, tijdens het openingsevent Week van het Jonge kind, zal de winnaar gekozen en bekend worden gemaakt. De winnaar wordt vastgesteld door de a) online stemmen op kinderopvangtotaal.nl; b) de jury en c) de deelnemers aan het congres.

Prijzen

De winnaar wint mooie prijzen. De hoofdprijs is een mooi beeldje en een opleidingsvoucher ter waarde van € 650, die ter beschikking worden gesteld door Werkend Leren. Pelosa geeft de winnaar een Quebble communicatiepakket ter waarde van € 1000. De winnaar zal ook covermodel worden voor het blad Kinderopvang en in een reportage geïnterviewd worden. De twee genomineerden die niet winnen, krijgen een Quebble communicatiepakket ter waarden van € 750 en voucher ter waarde van € 100 van de Kinderopvang Academie (te besteden aan materialen of credits voor de modules). Daarnaast krijgen alle drie genomineerden een jaarabonnement op het blad Kinderopvang en een jaar lidmaatschap van PPINK.

Ambassadeur

De winnaar is een jaar lang ambassadeur voor het mooie beroep van pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Dat betekent dat de winnaar af en toe op bijeenkomsten van PPINK of congressen van Kinderopvang een rol als spreker of panellid krijgt. En mogelijk meepraat op landelijk niveau.

De jury

De jury bestaat uit de volgende mensen: Mariëtte Hamer (SER) (voorzitter), Ivy Koopmans (plaatsvervangend voorzitter, SER), Louis Tavecchio, Betsy van de Grift, Sharon Gesthuizen (BMK), Magda Heijtel (BK), Elsbeth Post (Kinderopvang Academie), Gjalt Jellesma (BOinK), Maaike van Tuyll (directeur Kinderopvang Ministerie SZW), Marijke Schuurkes (voorzitter PPINK) en Marike Vroom (hoofdredacteur vakblad Kinderopvang)

Doe mee

Doe mee aan deze verkiezing! Lees hier de voorwaarden voor deelname en hier staat nog eens uitgelegd hoe het precies in zijn werk gaat. De formulieren moeten voor 15 december 2018 worden gemaild naar kinderopvang@bsl.nl.

Lees hier het Privacy Statement