Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pedagogisch Educatief Medewerker nu ook in Amsterdam

Marianne Velsink
Na Rotterdam en Zwolle is het nu ook in Amsterdam mogelijk om de hbo-opleiding Pedagogisch Educatief Medewerker te volgen. Deze tweejarige opleiding wordt aangeboden door Hogeschool iPabo.
AdobeStock

Er is steeds meer behoefte aan hogeropgeleid personeel in de kinderopvang. Vanaf volgend jaar moeten organisaties werken met een pedagogisch coach. Veel hbo-opleidingen voldoen voor deze functie, de associate dregree-opleiding Pedagogisch Educatie Medewerker is daar één van. Maar er zijn meer redenen dat van pm’ers andere kwalificaties worden verwacht, bijvoorbeeld omdat kindercentra steeds vaker integraal samenwerken met het onderwijs. Dit vraagt om andere vaardigheden van pedagogische professionals.

Stage en onderwijs

De opleiding Pedagogisch Educatie Medewerker is vooral bedoel voor directe uitstromers uit mbo4-opleidingen zoals PW4. Zij zijn na twee jaar op hbo-niveau geschoold. De opleiding bestaat uit een evenredig aanbod van stage en onderwijs. Met dit diploma kun je overal in de kinderopvang terecht; op de groep, maar zeker ook in de voor- en vroegschoolse educatie, in een integraal kindcentrum of in speciale nulgroepen van de basisschool.

Schaarste in  kinderopvang

De Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim is enthousiast over de nieuwe voltijdvariant in haar stad. ‘Er zijn meer en goed opgeleide mensen nodig voor de kinderopvang en het onderwijs, en het moet daarom voor mbo’ers makkelijker worden om door te stromen naar de pabo. Met de associate degree wordt dus in verschillende behoeften voorzien, wat hard nodig is om de schaarste in de beide branches aan te pakken. Ik ben erg blij dat we deze opleiding nu ook in Amsterdam kunnen aanbieden.’


In Rotterdam en Zwolle zijn de afgelopen jaren vergelijkbare hbo-opleidingen ontwikkeld die mbo-opgeleide pedagogisch medewerkers in korte tijd bijschoolt naar hbo-niveau. Lees meer in dit bericht


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.