Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pedagogisch component erkend door Registerplein

Beroepsregistratie is voor gastouders momenteel niet mogelijk bij Registerplein, maar de mogelijkheden worden verkend.
Registerplein is hét onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals.
Registerplein is hét onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals. - Foto: Free Images

Sinds kort is het Pedagogische Component als erkende scholing geaccrediteerd door Registerplein en te vinden in het cursusoverzicht voor Registerplein, voorheen Beroepsregister van Agogisch en Maatschappelijk werkers. Dit meldt KennisNetwerk gastouderopvang op haar website.

Gastouders

In Nederland bestaat één landelijk beroepsregister voor alle sociaal professionals. Registerplein is hét onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals. Doel van registratie is om verdere professionalisering en de kwaliteit van een beroepsgroep te versterken en te borgen. Dit doen ze door te toetsen of (kandidaat-)geregistreerden voldoen aan de kwaliteitscriteria. Dat wil zeggen: zich aantoonbaar scholen, beroepscompetenties onderhouden en continu bijblijven op hun vakgebied. Beroepsregistratie is voor gastouders momenteel niet mogelijk bij Registerplein, maar de mogelijkheden worden verkend.

Klik hier voor meer informatie over het Pedagogische Component en bekijk de mogelijkheden voor beginnende gastouders en de nieuwe mogelijkheden voor ervaren gastouders.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.