Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Partijen tegen ouderschapsverlof van half jaar

VVD ziet niets in het plan van coalitiegenoot PvdA om ouders in totaal zes maanden ouderschapsverlof te geven.
De VVD vindt dat de discussie voor zorg aan het kind niet door de overheid geregeld moet worden
De VVD vindt dat de discussie voor zorg aan het kind niet door de overheid geregeld moet worden

Twee van de zes maanden zouden voor de vader moeten zijn. VVD noemt het plan een lege huls, net als andere partijen. Dat meldt de NOS. De PvdA stelde het plan vorige week voor aan minister Asscher van Sociale Zaken. De bewindsman stelde tijdens Prinsjesdag voor om het vaderschapsverlof te verlengen van twee naar vijf dagen. Yücel van de PvdA vindt die verlenging een goede eerste stap, maar voor de langere termijn is het onvoldoende. De zes maanden komen wat haar betreft bovenop de vijf dagen vaderschapsverlof en bovenop de in totaal zestien weken zwangerschaps- en bevallingsverlof die de moeder heeft.

Volgens Yücel moet het ouderschapsverlof van een half jaar in stappen worden ingevoerd. Lees meer >>

Volgens VVD-Kamerlid Van Ark heeft Yücel niet nagedacht over hoe haar plan concreet te maken. Van Ark vindt ook dat de discussie voor zorg aan het kind niet door de overheid geregeld moet worden, maar door partners aan de keukentafel.

Tegenstanders verlengen ouderschapsverlof

Ook andere partijen uiten kritiek op het plan. D66-Kamerlid dacht aan een model ‘dat aan het eind van een schoonheidswedstrijd zegt dat ze wereldvrede wil. Als ik dan vraag hoe ze dat wil bereiken heeft ze geen concreet plan en verwijt ze mij dat ik geen wereldvrede wil.’ Net als D66 zien ook de SP en GroenLinks niets in het plan.

Wat vind jij? Moeten ouders langer verlof krijgen, of liever niet? Reageer hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.