Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overheid neemt schuld over van 900 slachtoffers toeslagenaffaire

De overheid gaat de de schulden overnemen van een groep ouders die gedupeerd is door de toeslagenaffaire. Het gaat om ongeveer 900 ouders die in een schuld hebben bij bijvoorbeeld hun huisbaas of het energiebedrijf en die daarom de 30.000 euro compensatiegeld kunnen kwijtraken.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen. Foto D66

Dat meldt de NOS. Staatssecretaris Van Huffelen belooft nog deze week contact op te nemen met de betreffende ouders. Om te voorkomen dat ouders de 30.000 euro kwijtraken, werden eerder al alle schulden bij overheidsinstanties kwijtgescholden.

Nu heeft Van Huffelen dus ook een oplossing gevonden voor de schulden bij private schuldeisers. Deze oplossing kost de overheid circa 56 miljoen euro.

Onterechte uitkeringen

Sinds de aankondiging van de 30.000 euro-regeling is het aantal mensen dat aanspraak maakt op schadevergoeding meer dan verdubbeld naar ruim twintigduizend, zei Van Huffelen eerder in de Tweede Kamer. Zij erkende dat er waarschijnlijk onterechte uitkeringen gaan plaatsvinden. Volgens haar moet het kabinet nu eenmaal kiezen tussen snelheid en zorgvuldigheid en zijn die twee moeilijk verenigbaar.

Overigens worden diverse aanvragen afgewezen, bijvoorbeeld van mensen die niet kunnen aantonen dat zij kinderen hebben.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.