Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders failliet Trumpy niet blij met opzegtermijn

Ouders die vanwege het faillissement van gastouderbureau Trumpy vroegtijdig zijn overgestapt naar een ander gastouderbureau, zijn niet blij dat ze aan de opzegtermijn van twee maanden worden gehouden. Dit zegt de curator van het failliete Trumpy, Jesse Hartgring.
Ouders failliet Trumpy niet blij met opzegtermijn
Foto: ANP Photo

Hoewel het faillissement van Trumpy al op 18 december 2012 werd uitgesproken, is het gastouderbureau pas per 31 januari 2013 uit het Landelijk Register uitgeschreven. Ouders die na het faillissement zijn overgestapt naar een ander bureau, moeten twee maanden bureaukosten betalen bij zowel Trumpy als hun nieuwe gastouderbureau.

Negatief
Hartgring: ‘Veel ouders willen niet betalen, of reageren negatief omdat ze een overlap in de kosten ervaren.’ De curator besloot ouders desondanks te houden aan de contractuele opzegtermijn van twee maanden tot maximaal 31 januari 2013. Ouders is gevraagd om het bedrag te storten op de faillissementsrekening van Trumpy.
Voorzorg

De opvang van kinderen door gastouders van Trumpy ging tot eind januari 2013 gewoon door. Veel ouders hebben toch besloten om uit voorzorg op zoek te gaan naar een ander gastouderbureau. Sommige ouders deden dat op eigen initiatief, andere werden hierbij geholpen door de curator.
Liquiditeitsprobleem
Trumpy, met gastouders in heel Nederland, ging eind 2012 failliet. Oorzaak was vraaguitval door de recessie en de verscherpte wetgeving ten aanzien van opleidingskwalificaties van gastouders. In 2010 draaide Trumpy nog winst, maar in 2011 ging dit hard achteruit. Dit leidde tot een onoverbrugbaar liguiditeitsprobleem. Het faillissement kwam desondanks als een grote verrassing voor Trumpy.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.