Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oud pm’er Rotterdam verdacht van misbruik

Een oud-pedagogisch medewerker uit Rotterdam staat donderdag voor de rechtbank op verdenking van ontucht met twee minderjarige jongetjes. Dit misbruik zou plaats hebben gevonden in een periode dat de man niet meer werkzaam was in de kinderopvang.
Foto: Fotolia

Hierover bericht het Algemeen Dagblad.

Vrijwilliger

Justitie stelt dat het misbruik plaatsvond tussen mei/juni 2016 en half juni 2017. In die tijd werkte de man niet in de kinderopvang. Wel was hij vrijwilliger bij wijk- en speeltuinvereniging Tarwewijk in Rotterdam. Toen bekend werd dat hij werd verdacht van misbruik met kinderen, was hij daar niet meer welkom. De man was voor die tijd werkzaam bij een kinderopvangorganisatie. Het AD sprak de voormalig directeur van de kinderopvangorganisatie waar hij werkzaam was. Zij zegt in de krant enorm geschrokken te zijn van het nieuws, omdat ze hem niet anders kende dan een kindervriend. In de tijd dat de man werkzaam was op de opvang, behaalde hij zijn diploma Pedagogisch Werk. De vrouw wil graag anoniem blijven.

Fotomateriaal

Of het misbruik dan wel plaats heeft gevonden bij de wijk- en speeltuinvereniging is onbekend. De jongens die misbruikt zijn, waren toen 8 en 11 jaar oud. Het gaat hierbij om aanranding en bij één van de jongens om verkrachting. Het misbruik is daarnaast vastgelegd op foto’s. De politie vond bij de man een sd-kaart met foto’s waarop in ieder geval één van de misbruikgevallen te zien is. ‘D-e man heeft van het plegen van dit misdrijf een gewoonte gemaakt’, stelt Justitie. De foto’s zijn aan de rechtbank overhandigd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.