Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opvangorganisatie KION sluit vaker groepen: ‘Medewerkers raken uitgeput’

Kinderopvangorganisatie KION, in Nijmegen en omgeving, heeft besloten haar pedagogisch medewerkers te behoeden voor verdere uitputting en dus vaker groepen te sluiten.
corona treft pedagogisch medewerkers
Mariakray / stock.adobe.com

Dat meldt regionaal dagblad De Gelderlander. De organisatie laat weten zich al maanden in alle mogelijke bochten te wringen om kinderdagverblijfgroepen en bso-groepen open te houden, ondanks een groot aantal positief geteste pm’ers. Niet besmette medewerkers draaiden daardoor veel extra diensten en kregen geregeld in avonden of weekenden nog spoedwerkverzoeken voor de dagen erna. KION ziet haar pm’ers uitgeput raken en spreekt van een ‘lege trukendoos.’ De soepelere quarantaineregels voor opvangmedewerkers bieden hier dus geen soelaas.

Voldongen feit

Volgens KION zijn er soms hele teams besmet en zijn gaten in roosters niet meer te vullen. Er is geen andere optie meer dan een pas op de plaats maken, zo heeft het bestuur aangekondigd. De organisatie bedient duizenden ouders in de regio Nijmegen. KION probeert ouders minstens een dag van tevoren in te lichten over de sluiting van een groep. De opvangorganisatie vindt het erg vervelend om ouders voor een voldongen feit te zetten en hen vaker te moeten teleurstellen.

Groeiend probleem

Begin van de maand liet Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) weten dat honderden groepen hun deuren moeten sluiten door toenemende besmettingen, en dat het een wijdverbreid en groeiend probleem is. Uit de meest recente verzuimcijfers van 2020 blijkt dat meer dan de helft van medewerkers in de kinderopvang dat jaar eens of vaker ziek thuis is geweest.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.