Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Oppositie wil bezuinigingen kinderopvang terugdraaien

Oppositie wil bezuinigingen kinderopvang terugdraaien

De oppositiepartijen hebben een dag voor Prinsjesdag voorstellen gepresenteerd over hoe zij de kabinetsplannen zouden willen aanpassen. Allemaal willen ze bezuinigingen terugdraaien. Ook in de kinderopvang. 

In de eerste reacties op de Miljoenennota die vorige week al uitlekte, liet de oppositie al weten dat de plannen geen antwoord zijn op de gevolgen van de schuldencrisis. De PvdA, de grootste oppositiepartij, wil onder meer de bezuinigingen op de kinderopvang, de zorgtoeslag en de huurtoeslag schrappen. 

Meer belasting
De SP stelt voor bezuinigingen in de zorg, op de kinderopvang, op de huurtoeslag en op de sociale werkplaatsen terug te draaien. Net als de PvdA wil deze partij dat gaan betalen door de inkomens boven 150.000 euro meer belasting te laten afdragen.

AOW
Ook D66 schrapt in de tegenbegroting ingrepen in de kinderopvang. De partij wil haar wensen financieren door onder meer de AOW-leeftijd vanaf volgend jaar in kleine stapjes te verhogen, het ontslagrecht te hervormen en de duur van een werkloosheidsuitkering te verkorten.

Gezin
De ChristenUnie wil gezinnen met meer dan twee kinderen tegemoetkomen die volgens de partij hard worden getroffen door het kabinet. GroenLinks maakt in haar tegenbegroting meer ruimte voor onderwijs, zorg, kinderopvang en werk.

Foto: ANP-Photo

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.