Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opnieuw onveilig traphekje ontdekt

Weer is een traphekje in opspraak geraakt. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt dit keer voor de NOMA Extending Wooden Gate. Kinderen zouden met hun hoofd vast kunnen komen te zitten in openingen aan de onder- en zijkant.
Traphekje.jpg
De NOMA Extending Wooden Gate is door de NVWA als gevaarlijk bestempeld. - Foto: iStock

De NVWA constateert dat het hekje kinderen uitnodigt om door de openingen te kruipen of te klimmen, maar de openingen zijn daar niet groot genoeg voor. Het risico is dat kinderen met hun lichaam of hoofd bekneld kunnen raken in het traphekje. De NVWA spreekt zelfs van een risico op ophanging.

Verkoop gestopt

Verkoper meubleplus heeft naar aanleiding van de waarschuwing besloten om de verkoop van het traphekje te stoppen. Ouders, gastouders en kinderdagverblijven die het traphekje hebben gekocht en geplaatst, worden verzocht onmiddellijk met het gebruik te stoppen. Het artikel kan worden teruggebracht en het aankoopbedrag moet dan worden terugbetaald. Dit zegt de NVWA.

Het is al de derde terugroepactie van traphekjes in zes maanden tijd. Eind augustus waarschuwde de Consumentenbond voor vier traphekjes. Eerder riep de IKEA zelf haar eigen traphekjes terug nadat een Nederlandse baby een gesloten traphekje toch kon openmaken en na een val in het ziekenhuis belandde. In andere landen waren er vergelijkbare incidenten met het hekje. Lees meer

Bekijk het in opspraak geraakte traphekje op de website van de NVWA

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.