Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Op zoek naar het beste innovatieve idee

Frida Noordzij
In het Jaar van Techniek, dat loopt van januari 2016 tot en met juli 2017, is SWKGroep op zoek naar het beste innovatieve idee. Uit 170 ideeën heeft de jury zeven finalisten gekozen.
Finalist_SWKGroep-Innovatieprijs-1024x768.jpg
Enkele finalisten. - Foto: SWKGroep

Tientallen kinderen gingen aan de slag met techniek en ontwierpen de meest uiteenlopende creaties: van recycletassen gemaakt van oude kranten, de IKC van de toekomst met zonnepanelen en moestuin tot gebreide mutsen, zodat de kachel wat lager kan.

Beweegplaat

Cas van BSO De Toverboom , één van de finalisten in de categorie 4 tot 12 jaar, bedacht een grote bewegingsplaat die gekoppeld is aan sensoren die energie opvangen. Door mensen erop te laten bewegen, springen, dansen en/of lopen wordt energie opgewekt. Deze energie wordt via de kabels in een generator opgevangen, en wordt daarna omgezet in stroom om bijvoorbeeld een lamp te laten branden. In een video legt Cas de werking van de plaat uit.

Finalisten

Benieuwd naar de andere finalisten? Op de website van SWKGroep is een overzicht te vinden. Tot 30 april kan er gestemd worden op het beste innovatie idee. Op 17 mei worden de winnaars gekozen. ‘Met de beste ideeën gaan we echt aan de slag om onze wereld een beetje mooier te maken’, schrijft de SWKGroep op de website.

Om de afvalstapel in Nederland te verminderen start KOM Kinderopvang met luierrecycling. Voor een kinderdagverblijf betekent het scheiden van luierafval een reductie van 20-50 procent van het restafval.
Lees meer

1 REACTIE

  1. Jammer dat dit gaat over kinderen VANAF 4 jaar. Des te meer wanneer je je realiseert dat de blauwdruk voor de ontwikkeling van kinderen in de eerste 4 jaar wordt gelegd. Volgende wedstrijd voor beste innovatieve idee voor bevordering techniek voor kinderen van 0-4 jaar organiseren? 🙂

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.