Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Onrust na faillissement Pi Gastouderopvang

Het plotselinge faillissement van Pi Gastouderopvang in Emmen, heeft honderden ouders, kinderen en tientallen gastouders in Drenthe en Overijssel verrast. Het is nog maar de vraag of de gastouders hun geld krijgen.
Onrust na faillissement Pi Gastouderopvang
Foto: iStock

Gastouderopvang Pi zou afgelopen donderdagavond met een mailtje aan gastouders het faillissement hebben aangekondigd. Voor de gastouders kwam dit bericht onverwacht. ‘We voelen ons beduveld hoe dit zomaar naar buiten gebracht is. Niemand wist dat dit er zat aan te komen’, vertelt de gedupeerde gastouder Toosje Smale op RTV Drenthe.

Uitbetaling gastouders

De timing van het faillissement valt ongelukkig: de vraagouders hebben hun bijdrage voor de opvang al betaald, maar de gastouders zijn nog niet uitbetaald. ‘Dit is eigenlijk het meest cruciale moment om failliet te gaan’, vindt Smale. Ze is bang dat ze het geld waar ze recht op heeft, niet meer krijgt. Toch is ze de dagen na het faillissement wel aan het werk. ‘Je kunt ouders en kinderen niet in de kou laten staan. We gaan gewoon door.’

Overname

Er worden via Pi Gastouderopvang in totaal 600 kinderen opgevangen in de regio’s  Drenthe en Overijssel. Er heeft zich al een overnamekandidaat gemeld: 4Kids Gastouderbureau. Maar dat is nog geen oplossing voor het nog niet uitbetaalde geld. Toosje Smale heeft een Facebookpagina geopend waar de gedupeerde gastouders zich kunnen verenigen.

1 REACTIE

  1. Exact hetzelfde proces als bij MrNosey, eerst geld laten storten en dan snel de stekker er uit. Jaren na dato vechten wij nog met de belasting over de centen, terwijl de banken en de belasting zelf geen schade hebben geleden. Hoop voor jullie dat de afwikkeling beter gaat en de "grote graaiers" aangepakt worden, anders gaat 't (veel) geld kosten, zowel voor de vraagouder alsook de gastouder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.