Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek: terug naar de kinderopvang in coronatijd

Universiteit Leiden onderzoekt hoe ouders en kinderen de sluiting en heropening van de kinderopvang tijdens de coronacrisis hebben ervaren. Daarvoor worden ouders van kinderen tussen de 0 en 4 jaar oud gevraagd een anonieme vragenlijst in te vullen. De universiteit vraagt kinderdagverblijven om de vragenlijst te delen onder ouders.
pedagogische kwaliteit
AdobeStock

Hoe vonden ouders het om hun kind weer naar het kinderdagverblijf te brengen na de heropening? Vonden kinderen het moeilijk om afscheid te nemen van hun ouders, of keken zij ernaar uit om weer naar de groep te gaan? Het zijn onderzoeksvragen waarmee het instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden aan de slag gaat in het onderzoek Terug naar de opvang: Kinderopvang in tijden van corona.

Onderzoek

In het onderzoek worden de verschillende ervaringen in kaart gebracht door middel van een vragenlijst en wordt onderzocht hoe verschillen daarin samenhangen met kenmerken van het kind, de opvang en ouders. De resultaten kunnen worden ingezet bij toekomstige besluit- en beleidsvorming in de kinderopvang.

Klik hier voor de anonieme vragenlijst >>

Bekijk de wervingsbrief die kinderopvangorganisaties naar ouders kunnen sturen >>

Universiteit Leiden deed in het najaar van 2019 onderzoek naar de wenperiode van baby’s. Helaas is dat onderzoek stopgezet, vanwege de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. Universiteit Leiden bedankt de deelnemers voor hun inzet en zal de resultaten t.z.t. aan hen terugkoppelen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.