Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek gastouderopvang in Nederland

Het Kohnstamm Instituut roept gastouders op om deel te nemen aan een onderzoek dat bestaat uit een uitgebreide vragenlijst. De antwoorden van gastouders moet een beeld geven van hoe gastouders in Nederland werken: hoeveel uur en tegen welke tarieven ze werken en hoeveel kinderen ze opvangen.
Onderzoek gastouderopvang in Nederland
Foto: ANP

De gastouderopvang is een versnipperde branche binnen de kinderopvang. Er zijn opa en oma-gastouders die voor hun kleinkinderen zorgen, maar er zijn ook veel gastouders die kinderen opvangen als professional en hun opvang meer zien als een eigen bedrijf. Het Kohnstamm Instituut hoopt uit de resultaten te kunnen opmaken hoe de branche eruit ziet en vooral ook: wat gastouders belangrijk vinden.

 

kwaliteitsverbetering gastouderopvang

Het Kohnstamm Instituut is met drie onderzoeken bezig die de kwaliteit van de gastouderopvang moeten verbeteren. Zo wordt er een meetinstrument ontwikkeld voor kwaliteit, wordt onderzocht welke elementen de kwaliteit van gastouderopvang bepalen en wordt gekeken wat we kunnen leren van gastouderopvang in het buitenland.

Pedagogische opvatting

De vragenlijst voor gastouders is uitgebreid en vraagt o.a. naar huisvesting, uurtarieven, de rol van de partner van de gastouder, samenwerking met het gastouderbureau en pedagogische opvattingen. Het invullen ervan kost ongeveer 20 minuten. Het Kohnstamm instituut heeft sommige gastouders al schriftelijk uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen. Zij hoeven dat niet opnieuw online te doen. Gastouders die de vragenlijst nog niet hebben ingevuld worden verzocht dit alsnog te doen en andere gastouders op de vragenlijst te attenderen.

Naar de vragenlijst

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.