Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ode aan…De Strabantjes!

Marianne Velsink
Pedagogisch medewerker José Brinkhof brengt een ode aan haar twee collega's Pia en Annelies en ook een beetje aan zichzelf. Alle drie de dames werken op kinderdagverblijf De Strabantjes in Olst. Dit jaar bestaat hun kinderdagverblijf 25 jaar!
Ode aan...De Strabantjes!

Op 1 september bestaat ons kinderdagverblijf 25 jaar. Drie pm’ers waaronder ikzelf, zijn vanaf het begin betrokken bij het kdv. Pia is bijna 25 jaar in dienst, Annelies 22 jaar en ik, José, ook alweer 20 jaar.
Onze naam danken wij aan een groep jongeren in een cultureel jongerencentrum, genoemd de Strabanten. De naam werd verkleind naar kinderen en zo ontstond ‘De Strabantjes’. In het begin vond kinderopvang plaats op een zolderkamer, met ’s ochtends drie kinderen en ’s middags vijf. Al gauw kwam er uitbreiding van het aantal kinderen die opvang nodig hadden. Er werd een woning gehuurd in ons dorp. En toen die te klein werd, kregen wij twee schoollokalen toegewezen bij een plaatselijke school.

In ons dorp sprak iedereen over ons kinderdagverblijf waar ’s morgens voordat de ouders gingen werken de koffie klaar stond om gauw even ‘een bakkie te doen’ tijdens het brengen van de kinderen! Ouders waren enthousiast over de gemoedelijke, vertrouwde en veilige sfeer die de pedagogisch medewerkers uitstralen. In overleg was er altijd over van alle te praten. Het doel was en is om ouders en kinderen het zoveel mogelijk naar hun zin te maken. Maar De Strabantjes groeide door en neemt nu haar intrek in nieuwbouw in het dorp Olst. We zitten bij een verzorgingstehuis.

Ik en mijn collega’s… wij kennen elkaar door en door. We hebben veel directeuren meegemaakt en laten andere collega’s zien hoe leuk het werk op een kinderdagverblijf in een dorp kan zijn. Bij ons is de sfeer echt: ons kent ons. Twee pedagogisch medewerkers hebben zelfs kleinkinderen op het kinderdagverblijf!
Alles bij elkaar vind ik dat we een topteam hebben waar ik enorm trots op ben!


Wil jij ook een Ode brengen aan een pedagogisch medewerker/leidster of gastouder? Mail je Ode naar info@kinderopvangtotaal.nl. Dit kan in tekst, maar je mag ook een foto sturen waarop je (samen met de kinderen) een handkus geeft aan de door jullie zo gewaardeerde persoon.


Lees hier meer Odes >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.