Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noodopvang tijdens de avondklok

Kinderopvangmedewerkers en gastouders die noodopvang bieden na 21.00 uur ’s avonds, mogen tijdens de avondklok naar buiten als dit voor het werk noodzakelijk is. Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken. Lees welke regels hiervoor gelden.
Masson / stock.adobe.com

In heel Nederland geldt sinds zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Kinderopvangmedewerkers en gastouders die noodopvang bieden na 21.00 uur ’s avonds, mogen tijdens de avondklok naar buiten als dit voor het werk noodzakelijk is.

Eigen verklaring en Werkgeversverklaring

Wat moet je daarvoor regelen? Als je voor het werk als pedagogisch medewerker of gastouder naar buiten moet, dan moet je een Eigen verklaring avondklok en een Werkgeversverklaring avondklok laten zien. Zelfstandige gastouders of pedagogisch medewerkers kunnen de werkgeversverklaring zelf invullen, zoals dit ook voor zzp’ers geldt.

Ouders

Ouders die in cruciale beroepen werken en voor de opvang van hun kinderen gebruik maken van de noodopvang of gastouderopvang, kunnen tijdens de avondklok hun kinderen brengen en halen (van en naar de kinderopvanglocatie of de gastouderopvang). Zij hebben dan een Eigen verklaring avondklok en een Werkgeversverklaring avondklok nodig waarmee ze kunnen aantonen dat ze tijdens de avondklok op straat mogen zijn.

Kijk voor alle regels van de avondklok op Rijksoverheid.nl >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.