Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nog maar één beslisboom voor verkouden kinderen

De regels voor het toelaten van verkouden kinderen op de kinderopvang en in het basisonderwijs worden gelijk getrokken. Dat betekent dat kinderen van 7 t/m 12 jaar met een snotneus in bepaalde gevallen ook naar de kinderopvang, bso of gastouder mogen. Dit heeft ertoe geleid dat er nog maar één beslisboom is.  
Foto: iStock

De verbeteringen in de beslisboom zijn uitgevoerd door oudervereniging BOinK, in samenwerking met AJN Jeugdartsen Nederland. De beslisboom is goedgekeurd door het RIVM.

De samenstellers roepen alle ouders, kinderopvangorganisaties, gastouders, basisscholen en andere professionals op om met de vernieuwde beslisboom te gaan werken.

De beslisboom wordt veel gebruikt. Sinds de lancering op 19 juni 2020 zijn de verschillende varianten ruim 160.000 keer gedownload. Elke download wordt in veelvoud gebruikt en hangt vaak ook geplastificeerd bij de ingang van opvanglocaties en scholen.

Wat is er aangepast?

De aanpassingen ten opzichte van de vorige versie van 3 september 2020 zijn de volgende:

  • De titel is aangepast naar 0 jaar t/m groep 8. De doelgroepen van deze beslisboom zijn kinderen in de kinderopvang en in het basisonderwijs. Er is daarom bewust gekozen voor ‘t/m groep 8’ in plaats van ‘t/m 12 jaar’. Kinderen van alle leeftijden in het basisonderwijs vallen hieronder.
  • Aan de inleiding is uitleg over de nieuwe regels toegevoegd.
  • Er is een aandachtspunt toegevoegd: het is belangrijk om de hele beslisboom te doorlopen. Begin met de startvraag en volg de vragen zoals aangegeven.
  • Het witte blok over wanneer testen en testuitslagen is aangepast en uitgebreid.

Meer informatie over de nieuwe beslisboom vind je hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.