Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe versie protocol kinderopvang

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft weer een nieuwe versie van het protocol kinderopvang gepubliceerd, voor het veilig werken in de kinderopvang. Bekijk wat de belangrijkste aanpassingen zijn.
Adobestock

Om de kinderopvang te ondersteunen bij het opstarten na 11 mei, werd een protocol ontwikkeld door branchepartijen en het ministerie van SZW. Met het volledig open gaan van de dagopvang, gastouderopvang en buitenschoolse opvang op 8 juni werd het protocol al gewijzigd.

Wijzigingen

Nu zijn er nieuwe wijzigingen aangebracht. De belangrijkste aanpassingen zijn:

  • Het RIVM heeft een nieuwe richtlijn opgesteld voor kinderen van 0 – 4 jaar en kinderen in groep 1 en 2 van de basisschool met neusverkoudheid. Zij mogen onder voorwaarden wel naar de opvang.
  • Zwangeren na de 28e week voeren alleen werkzaamheden uit waarbij het lukt om 1,5 meter afstand van anderen te houden. Onder die voorwaarde mogen ze dus wel op de groep werken.

Lees voor de details de nieuwe versie van het protocol (versie 18 juni). De Brancheorganisatie Kinderopvang heeft in geel de wijzigingen gearceerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.