Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe versie protocol kinderopvang: mondkapjesplicht en quarantaine

Het ministerie van Sociale Zaken heeft een nieuwe versie (10 december) van het protocol kinderopvang gepubliceerd. De aanpassingen gaan over quarantaine en de mondkapjesplicht bij bedrijfsmatig personenvervoer.
Afbeelding van cromaconceptovisual via Pixabay

Sinds 1 december 2020 geldt er een mondkapjesplicht in het bedrijfsmatig personenvervoer voor personen van 13 jaar en ouder. Kinderopvangmedewerkers (waaronder ook gastouders) moeten dus bij het vervoeren van kinderen in een auto of busje een mondkapje dragen.

Verder is aangepast in het nieuwe protocol:

  • Huisgenoten van een besmet persoon die zelf geen klachten hebben, kunnen zich laten testen op corona vanaf de 5e dag na het laatste contact. Bij een negatieve test hoeft de quarantaineperiode van 10 dagen niet afgemaakt te worden en kan je weer uit quarantaine. Dit geldt zowel voor medewerkers als voor kinderen.
  • Mensen zonder klachten kunnen zich laten testen. Als ze positief zijn, kunnen ze na 5 dagen uit quarantaine. Zij moeten dan wel nog steeds klachtenvrij zijn. Dit was eerst 3 dagen (72 uur). 

Protocol kinderopvang

De Brancheorganisatie Kinderopvang heeft de nieuwe versie gepubliceerd, inclusief in geel gearceerde wijzigingen. Bekijk deze hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.