Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe prijs voor duurzame kinderopvang

Nieuwe prijs voor duurzame kinderopvang

Voor het eerst wordt er een prijs uitgereikt aan de meest duurzame kinderopvang. De prijs heet De Groene Giraf enin november wordt de winnaar bekend gemaakt. Ieder kinderdagverblijf, bso of peuterspeelzaal kan een gooi naar de prijs doen, door de enquête op de website van De Groene Giraf in te vullen.

De enquête
Invullen van de enquête kan tot en met 29 september. Er worden vragen gesteld over hoe duurzaam u eigenlijk bent en uw afweging om dit wel of niet te zijn. Daarnaast krijgt u open vragen voorgeschoteld als ‘Wat is er het afgelopen jaar gedaan aan energiebesparing op uw locatie?’ en ‘Hoe wordt het gebruik van niet-gemotoriseerd vervoer (van en naar) de vestiging gestimuleerd?’ Ilse Vlaming van bureau plan d is initiatiefnemer van de prijs en adviseert ook minder duurzame kindercentra de enquete in te vullen omdat het u op veel ideeën brengt.

De jury en de prijs
Na de sluitingsdatum buigt een jury zich over de inzendingen. De jury bestaat uit Marjan Minnesma (Urgenda), John Ringens (Waarborgfonds Kinderopvang), Marc Veekamp (Veldwerk Nederland), Gjalt Jellesma (BOinK), Yvonne Lorent (organisatieadviseur en tot 2011 regiomanager Kinderopvang Humanitas), Christy Duijvelaar (TreeVelop People & Planet) en Ilse Vlaming (bureau plan d.). Eerst wordt een aantal inzendingen genomineerd en in november wordt de winnaar gekozen. Deze gaat naar huis met een kunstwerk van De Groene Giraf en een door Veldwerk Nederland beschikbaar gesteld boekenpakket ter waarde van 250 euro, o.a. over natuur en duurzaamheid voor professionals en kinderen.

Naar de enquête >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.