Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nieuwe modelovereenkomsten gastouders

Nieuwe modelovereenkomsten gastouders

Brancheorganisatie Kinderopvang presenteert nieuwe modelovereenkomsten voor gastouders, zowel overeenkomsten tussen gastouders en gastouderbureaus als tussen gastouders en vraagouders. De overeenkomsten zijn juridisch getest en voorgelegd aan de Belastingdienst.

Aanpassingen
De overeenkomsten zijn aangepast aan de wetwijzigingen en de passages over 2010, het overgangsjaar voor gastouders, zijn verwijderd. Brancheorganisatie Kinderopvang en de Belastingdienst zijn met elkaar in overleg wanneer er sprake is van een arbeidsrelatie tussen ouder en gastouder en wanneer niet. Belastingkantoor ZuidWest heeft hierover, na overleg met het landelijke Belastingkantoor, standpunten ingenomen:

  • Er is geen sprake van een arbeidsrelatie als de opvang in het huis van de gastouder plaatsvindt en de bijbehorende modelovereenkomst wordt gebruikt.
  • Kinderopvang bij de ouder thuis leidt in beginsel wel tot een dienstbetrekking tussen ouder en gastouder als er meer dan drie dagen per week wordt opgevangen.
  • Wanneer er drie dagen of minder wordt opgevangen geldt de regeling dienstverlening aan huis en is er dus geen sprake van een dienstverband.

Normaal gesproken zouden de modelovereenkomsten alleen toegankelijk zijn voor leden van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Maar omdat de website nog niet gereed is, en nieuwe leden (nog) geen toegang hebben tot het afgesloten deel van de site, is besloten het voor iedereen beschikbaar te stellen.

Download de modelovereenkomsten hier >>

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang
Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.