Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Nieuwe’ Cito-toets toch jaar uitgesteld

Citotoets

De Cito-toets voor basisschoolleerlingen wordt volgend jaar toch in februari gehouden en niet in april, zoals eigenlijk de bedoeling was. De toets voor leerlingen van groep 8 van basisscholen zou vanaf volgend jaar een verplichte toets zijn en later in het jaar worden afgenomen. Maar door de val van het kabinet, zijn deze plannen met een jaar uitgesteld.

Duidelijkheid
Het is nog wel de bedoeling dat het wetsvoorstel voor het zomerreces wordt behandeld, zo liet het ministerie van Onderwijs weten. ‘Omdat het ministerie duidelijkheid wil geven richting scholen is er met toetsenmaker Cito afgesproken dat er komend schooljaar geen veranderingen met betrekking tot de Cito-eindtoets zullen zijn’, aldus het ministerie.

Oordeel docent
De zogenoemde Eindtoets Basisonderwijs wordt afgenomen op 5, 6 en 7 februari 2013 en is niet verplicht voor basisscholen. Zo’n 162.000 leerlingen op ongeveer 6200 scholen deden dit jaar mee aan de toets. De overgrote meerderheid van de basisscholen neemt de toets af. De toets is bepalend voor het type onderwijs dat de leerling in de jaren erna gaat volgen. Door de Cito-toets later in het schooljaar af te nemen, wordt tegemoet gekomen aan de wens van onderwijsorganisaties en ouders. Op die manier gaat het oordeel van een docent over een leerling zwaarder meewegen.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.