Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Nieuw: Brancheorganisatie Kinderopvang

Nieuw: Brancheorganisatie Kinderopvang

Zojuist is Brancheorganisatie Kinderopvang gepresenteerd, ontstaan uit een fusie tussen MOgroep Kinderopvang en dé Branchevereniging Ondernemers in de Kinderopvang (BKN). Marielle Rompa is de tijdelijke voorzitter tot er een vaste directeur is gevonden. Rompa blijft tot maximaal 31 december 2011 in functie.

Duidelijke naam
Een woordvoerder legt uit waarom voor de naam Brancheorganisatie Kinderopvang is gekozen: ‘Het maakt meteen duidelijk wie we zijn en wat we doen.’ De nieuwe brancheorganisatie gaat medio mei van start. Met de komst van Brancheorganisatie Kinderopvang is er een einde gekomen aan twee verschillende brancheverenigingen binnen de kinderopvangsector (Naast de Vereniging GastOuderBranche). Er is achter de schermen lang gewerkt om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Marielle Rompa gaat de komende maanden gebruiken om de nieuwe brancheorganisatie vorm te geven en een visie te bepalen voor de toekomst. De komende tijd zal het nieuwe logo en de nieuwe naam langzaam alle uitingen van MOgroep Kinderopvang en BKN vervangen.

Nieuwe directeur
De werving naar een nieuwe directeur gaat ondertussen door. Pico Kuiper (Kinderopvang Nederland) en Anneke Bouwmeester (SKAR) zijn de vice-voorzitters. De voorzitters van MOgroep Kinderopvang Ina Brouwer en van de BKN Willem Vermeend zijn bewust niet benoemd als voorzitter van de fusievereniging omdat zij teveel aan het verleden kleven. De nieuwe Brancheorganisatie Kinderopvang is juist opgezet om een einde te maken aan de verdeling in de sector.

Constant van Gestelprijs
Voorafgaand aan de onthulling werd de Constant van Gestelprijs uitgereikt aan Ad Doorneveld van SWKGroep. Deze prijs wordt jaarlijks uitgekeerd aan een ondernemer die veel betekend heeft voor de kinderopvangbranche en collega ondernemers.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.