Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlandse kinderen leren pas laat vreemde talen

vreemde

Nederlandse leerlingen krijgen relatief laat hun eerste lessen in vreemde talen. In de klas worden de vreemde talen minder gesproken dan in andere landen. Maar toch scoren Nederlandse scholieren goed in Engels en Duits. Dat blijkt uit Europees onderzoek naar de vaardigheid van leerlingen in vreemde talen.

Groep 7
De meeste Nederlandse kinderen krijgen Engels vanaf groep 7 van de basisschool. Dat is later dan het vreemdetalenonderwijs in de meeste andere landen die meededen aan het onderzoek. Hoe vaker een vreemde taal gebruikt wordt tijdens de les, hoe beter leerlingen leren luisteren, lezen en schrijven in die taal. Volgens Cito, die het onderzoek voor Nederland uitvoerde, is meer gebruik van Engels en Duits tijdens de lessen dan ook het overwegen waard.

Engels en Duits
Het onderzoek werd uitgevoerd in 16 Europese landen. De twee meest onderwezen vreemde talen werden meegenomen. Voor Nederland zijn dat Engels en Duits.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.