Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NCKO

Het Nederlands Consortium Kinderopvang Onderzoek is opgericht als een samenwerkingsverband tussen drie hoogleraren, verbonden aan drie Nederlandse universiteiten, prof. dr. L.W.C. Tavecchio (Universiteit van Amsterdam). prof. dr. J.M.A. Riksen-Walraven (Radboud Universiteit Nijmegen),prof. dr. M.H. Van IJzendoorn (Universiteit Leiden)

Dit grootschalige onderzoek vindt eens in de zoveel tijd plaats en meet de (pedagogische) kwaliteit van de Nederlandse kinderopvang.
Zowel in 2005 als in 2009 veroorzaakte de uitslag van het NCKO-onderzoek opschudding in de kinderopvang. De pedagogische kwaliteit bleek ver onder de maat. Dit is alleen nog maar slechter geworden. Ook in tijdschrift Kinderopvang publiceerden we hierover. Lees hier één van de artikelen over het NCKO onderzoek>>
Door de oprichting van Bureau Kwaliteit Kinderopvang hoopt de overheid de neerwaartse resultaten te kunnen keren en de kwaliteit in de Nederklanse kindercentra te verbeteren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.