Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Natuurproject OERR gelanceerd

OERR

150 Rotterdamse enthousiaste schoolkinderen hebben vandaag 415 regenwormen naar boven gedanst. Daarmee is het eerste Nederlands record regenworm lokken gevestigd. Met deze actie heeft Natuurmonumenten het startschot gegeven voor OERRR in Rotterdam. OERRR is alles wat je buiten gedaan moet hebben voor je echt volwassen bent, een initiatief van Natuurmonumenten om kinderen dichterbij de natuur te brengen.

‘We zijn blij met de populariteit, ook al verrast die ons niet helemaal. Het bevestigt juist ons vermoeden dat kinderen behoefte hebben om meer buiten te zijn. Ze zijn tegenwoordig steeds minder buiten en komen daardoor minder in aanraking met de spannende dingen die de natuur te bieden heeft’, aldus Charles van Rennesse, directeur communicatie Natuurmonumenten.

Buitenactiviteiten
Kinderen kunnen zich kosteloos aanmelden voor het initiatief OERR en krijgen dan een paar keer per jaar kaarten met buitenactiviteiten als tegen de wind in hangen, jezelf bedekken onder een bladerdak of een omgevallen boom beklimmen. Ook de recordpoging regenwormen lokken is zo’n buitenactiviteit waarmee kinderen door te stampen, trappelen en dansen de grond laten bewegen en wormen lokken.

Band met de natuur
Idee achter het project is dat kinderen in contact komen met planten en dieren en hun fantasie prikkelen en zichzelf leren vertrouwen. Bovendien willen kinderen die op jonge leeftijd een band hebben gekregen met de natuur, die later vaak beschermen. Ook ouders kunnen erdoor op ideeën komen en de gedachte loslaten dat het erg is als een kind soms thuiskomt met een geschaafde knie of vieze kleding.

Bron: ANP
ANP Photo, Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.