Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nationale voorleesdagen van start

De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen. Woensdagochtend gaven bekende Nederlanders het startsein door op basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen te gaan voorlezen tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Onder andere de ministers Wouter Bos, Eberhard van der Laan en André Rouvoet deden hieraan mee. Maar bijvoorbeeld ook prinses Laurentien die onlangs zelf een kinderboek schreef.

Wiebelbillenboogie
Als prentenboek van het jaar is de Wiebelbillenboogie van Guido van Genechten gekozen. Bij het boek zit ook een dvd waar het verhaal van het boek opnieuw wordt verteld, maar dan met bewegende beelden.
Tot en met 30 januari vinden er in het hele land voorleesactiviteiten plaats in bibliotheken, boekwinkels, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Op www.nationalevoorleesdagen.nl kunt u alle activiteiten per provincie bekijken.

Voorlezen stimuleren
De Nationale Voorleesdagen van 2010 zijn een initiatief van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). De stichting wil zo het voorlezen stimuleren aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Juist pedagogisch medewerkers zijn kunnen kinderen in contact brengen met boeken, lezen, letters en taal.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.