Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MOgroep krijgt nieuwe naam

Branchevereniging MOgroep heet voortaan Sociaal Werk Nederland. Dit is definitief nu de leden op de Algemene Ledenvergadering met de naamswijziging hebben ingestemd.
Nieuwe naam MOgroep.jpg
Foto: Fotolia

Sociaal Werk Nederland, de brancheorganisatie voor sociaal werk: Op die manier profileert MOgroep zich voortaan. Met deze nieuwe naam stelt de MOgroep waar ze voor staan: Sociaal Werk Nederland vertegenwoordigt als brancheorganisatie landelijk de organisaties voor sociaal werk. Het bestuur beschouwt de naamsverandering als een logische stap in het traject van profilering van de branche, die startte met de campagne ‘Sociaal werk doe je met sociaal werkers’, begin 2014.

Peuterspeelzaalwerk

MOgroep is ook de brancheorganisatie voor het welzijnswerk , waaronder peuterspeelzalen. Ze vertegenwoordigen onder andere maatschappelijk werkers, jongerenwerkers, schuldhulpverleners, buurtwerkers, ouderenadviseurs, sociaal raadslieden, opvangmedewerkers en peuterspeelzaalleidsters. Lex Staal, jarenlang voorzitter van Brancheorganisatie Kinderopvang is nu directeur bij MOgroep.

De branchevereniging voor de kinderopvangbranche heeft ook allerlei wijzigingen doorgemaakt. Zo werd in april Branchevereniging voor Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) opgericht. Brancheorganisatie Kinderopvang ondergaat een volledige structuurwijziging. Lees hier meer over de plannen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.