Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Modderdag bereikt ruim 50.000 kinderen

Met de aanmelding van Kinderopvang Purkie uit IJsselstein komt het totale aantal deelnemende organisaties aan de eerste ModderDag in Nederland uit op 1360 locaties. Niet alleen kinderopvanglocaties melden zich aan, ook scholen, peuterspeelzalen, gastouders en natuur- en Milieu Centra. In totaal doen er ruim 50.000 kinderen mee op vrijdag 28 juni.
Modderdag bereikt ruim 50.000 kinderen
Foto: ANP Photo

Eind april waren er nog 30.000 kinderen ingeschreven voor de eerste ModderDag van ons land. Tijdens ModderDag organiseren scholen, kinderdagverblijven, bso’s, peuterspeelzalen en gastouders de hele dag door activiteiten met zand en water waar kinderen lekker vies van mogen worden. Veldwerk Nederland haalde het evenement naar Nederland na vele internationale edities van Mud Day.

Fotowedstrijd

Veldwerk Nederland schrijft een fotowedstrijd uit voor het allermooiste beeld van ModderDag. De vijf beste inzendingen winnen ieder twee toegangsbewijzen voor de conferentie Kind van Nature die op 20 september plaatsvindt. Tijdens het evenement wordt uit de vijf beste inzendingen de allerbeste foto gekozen. De winnaar krijgt een ModderDoos van Stichting Natuurleuk compleet met materialen. Een foto insturen kan voor 5 juli via modderdag@veldwerknederland.nl.
Pers en publiciteit
Staat vrijdag 28 juni bij jou ook in het teken van spelen met modder en andere blubberige activiteiten? Deel dit dan met de lokale pers. Veldwerk Nederland heeft een standaard persbericht gemaakt waar je gebruik van kunt maken. Deze kan worden gedwonload op modderdag.nl. Foto’s en verhalen over de ModderDag mogen ook altijd worden gedeeld met de redactie Kinderopvang(totaal) via info@kinderopvangtotaal.nl.
Activiteiten
Om (pedagogisch) medewerkers en gastouders te inspireren, is de ModderWijzer samengesteld. Hierin staan leuke modderactiviteiten. In het juninummer van tijdschrift Kinderopvang besteden we ook aandacht aan ModderDag en vermelden we  leuke activiteiten die je op 28 juni met de kinderen kunt uitvoeren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.