Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ministerie organiseert IKK-bijeenkomsten in juni

Het ministerie van Sociale Zaken organiseert in juni zes IKK-bijeenkomsten voor kinderopvangondernemers. Er zijn nog wat plekken vrij. De bijeenkomsten gaan vooral over de bkr voor baby’s en bso’s en de inzet van pedagogisch coaches.
Adobestock

Als het goed is, hebben alle ondernemers begin mei al een uitnodiging ontvangen voor de bijeenkomsten. Op zes plaatsen in het land vinden middagbijeenkomsten plaats, bestaande uit een plenaire aftrap en twee keuzesessies. Deze sessies kunnen op de dag zelf worden gekozen.

Keuzesessies

De eerste sessie gaat over de wijzigingen in de beroepskrachtkindratio voor baby’s en kinderen vanaf 7 jaar en welke impact dat heeft voor kinderopvangondernemers. De tweede sessie gaat over de opleidingseisen voor pedagogisch medewerkers (taaleisen en babyscholing) én de inzet van de pedagogisch beleidsmedewerkers. De laatste sessie gaat over medezeggenschap van ouders. Verder komt er in deze laatste sessie een vragenkwartietje voorbij waarin je alles te weten kan komen over wet- en regelgeving, kwaliteitseisen kinderopvang en IKK.

Data en beschikbaarheid

  • Woensdag 6 juni 2018 NBC Nieuwegein
  • Woensdag 13 juni 2018 NH Koningshof Veldhoven
  • Vrijdag 15 juni 2018 Van der Valk Assen
  • Woensdag 20 juni 2018 Van der Valk Dordrecht (VOL)
  • Vrijdag 22 juni 2018 Van der Valk Akersloot
  • Woensdag 27 juni 2018 Van der Valk Duiven

Meld je hier aan

Uit het Meldpunt IKK van Brancheorganisatie Kinderopvang blijkt dat regels versus praktijk nogal eens botsen. Houders worstelen met de drie-uursregeling waardoor zij het pedagogisch beleid constant moeten aanpassen. Verder keuren inspecteurs de pedagogisch beleidsplannen soms af omdat volgens hen de uitwerking ‘niet concreet genoeg omschreven is.’ Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.