Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minister Asscher bezoekt kindercentrum Femke Dak

In navolging op het bezoek van staatssecretaris Sharon Dijkstra (in 2008) en Minister Kamp (in 2011) bracht Minister Lodewijk Asscher van Sociale zaken een werkbezoek aan Dak kindercentra. De Minister bezocht kindercentrum Femke Dak, een kindercentrum dat met een VVE-programma (Voor- en Vroegschoolse Educatie) werkt om de taalontwikkeling te stimuleren.
Minister Asscher bezoekt kindercentrum Femke Dak
Foto: Dak Kinderopvang

Het bezoek startte met een rondleiding door het kindercentrum onder leiding van de unitmanager Astrid Vis. In elke groep was de Minister geïnteresseerd in de kinderen en stelde de pedagogisch medewerkers vragen over het VVE-programma Puk & Ko waar het kindercentrum mee werkt.

De pedagogisch medewerkers legden de Minister de werkwijze van het VVE-programma uit en de daaraan gekoppelde praktijk. De voordelen van het aanbieden van VVE in groepen voor 0 tot 4 jarigen kwamen hierbij uitgebreid aan bod. Ook het belang van het aanbieden van ontwikkelingsgerichte activiteiten aan kinderen zoals o.a. VVE, in de krachtwijken werd nog eens benadrukt. De ouders bespraken daarnaast de hoge eigen bijdrage voor de kinderopvang door de keuzes van de politiek met de Minister.

Al met al was het een prettig bezoek waarbij er ruimte en aandacht was voor de kinderen, de ouders en de ondernemers. Dak kindercentra hoopt de Minister een goede inkijk te hebben gegeven in de kinderopvang en het werken met VVE, maar vooral ook het belang van beiden voor het kind.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.