Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder zeer zwakke basisscholen

Zwakke

Het aantal basisscholen dat als ‘zeer zwak’ te boek staat, is de laatste 3 jaar gedaald van 108 in 2009 naar 26 nu. Dat maakte minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt donderdag bekend. Ze hecht er veel belang aan dat zo min mogelijk basisscholen het predicaat ‘zeer zwak’ krijgen. ‘Leerlingen verdienen gewoon goed onderwijs. Dat betekent dat de basis op orde moet zijn.’

Vliegende Brigades
Scholen herpakken zich ook sneller dan voorheen, volgens het ministerie van Onderwijs. Van de huidige zeer zwakke scholen zijn er slechts vijf scholen die langer dan een jaar zeer zwak zijn. Zeer zwakke scholen kunnen de hulp krijgen van zogenoemde ‘Vliegende Brigades’ die hen helpen met het oplossen van de volgens de onderwijsinspectie zwakke punten.

Leerprestaties
Scholen worden als zwak of zeer zwak beoordeeld als zowel de bereikte leerprestaties van de leerlingen als het onderwijsproces onvoldoende zijn. Vliegende Brigades helpen de scholen bijvoorbeeld bij het inrichten van leerlingenzorg, scholing en coaching van leerkrachten en ondersteuning van de schooldirectie.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.