Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder behoefte aan vastgoed kinderopvang

De behoefte aan voorzieningen en vastgoed in de kinderopvang, is het afgelopen jaar sterk afgenomen. Bouwstenen voor Sociaal heeft daarom in de Agenda voor 2014 ruimte vrijgemaakt voor het wegwerken van overmaat en slim omgaan met leegstand.
Minder behoefte aan vastgoed kinderopvang
Foto: ANP Photo

Bouwstenen voor Sociaal is een platform voor maatschappelijk vastgoed die verbindingen legt tussen partijen, gemeenten en belangenorganisaties. De PO-Raad, Brancheorganisatie Kinderopvang, VNG, Aedes en MOgroep zijn partners van Bouwstenen. Er is veel aandacht voor de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs in brede scholen.

Crisis

Ook als de crisis voorbij is, wordt het niet meer zoals het was; dat was de indringende boodschap van Maurice de Hond tijdens de Najaarsbijeenkomst van het Bouwstenenplatform op 5 december 2013. De agenda voor dit jaar bestaat uit zeven punten waar Bouwstenen voor Sociaal met allerlei werkgroepen aan gaat werken.

  1. Nieuwe ontwikkelingen vertalen naar de lokale agenda;
  2. Wegwerken van de overmaat, slim omgaan met (verwachte) leegstand;
  3. Van kosten- naar waardesturing, met nieuwe instrumenten;
  4. Ondernemend en gastvrij als sleutel voor een gezonde exploitatie;
  5. Doe-het-zelf voorzieningen, mogelijkheden, grenzen en eigen rol hierin;
  6. Transparant en professioneel, nog een wereld te winnen op dit gebied;
  7. Het Rijk als partner, want niet alles kan lokaal.

Werkgroepen

Momenteel zijn de werkgroepen rond onderwijs en opvang, het verduurzamen van het vastgoed en de overheveling van taken rond het onderhoud van scholen actief. Iedereen die een bijdrage wil leveren, wordt uitgenodigd om mee te doen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.