Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Mijn tuin’ Boekstart babyboekje van het jaar

De maand oktober 2020 konden (groot)ouders en pedagogisch medewerkers in het programma Boekstart stemmen op hun favoriete babyboekje uit een shortlist van vijf titels. De winnaar werd het 'geluidenboek' Mijn tuin van Marion Billet.

Het komende jaar is dit boekje het BoekStart Babyboekje van het Jaar! Dat heeft Lees voort!-ambassadeur Karin Bloemen vandaag bekendgemaakt.

Over het winnende boekje schreef de vakjury: ‘Jonge kinderen verkennen de wereld met hun zintuigen. In dit bijzondere boekje kunnen ze de dieren en objecten niet alleen zien én horen, maar ook voelen!’ Bekijk hier de video van de bekendmaking.

Shortlist

Met het BoekStart Babyboekje van het Jaar wil Stichting Lezen (groot)ouders en medewerkers van de kinderopvang een leidraad bieden bij het kiezen van goede babyboekjes. Het is de vierde keer dat deze boekenprijs voor de allerjongste categorie (0-1,5 jaar) werd uitgereikt.

Op de shortlist stonden naast Mijn tuin van Marion Billet (Clavis) de volgende titels: Baby ziet… Bloemen! van Hervé Tullet (Uitgeverij Oogappel) BORA; Knuffelboekje In het water van Deborah van de Leijgraaf (Uitgeverij Ploegsma); Kiekeboe zon van Ingela P. Arrhenius (Uitgeverij Gottmer); Wee Gallery – Wie speelt er in het water? van Surya Sajnani (Uitgeverij Ploegsma).

Vakjury

De vakjury bestond uit Tischa Neve (kinderpsycholoog), Hilde Tholen (hoofdredacteur Ouders van Nu), Rubén Rodriguez da Silva (boekverkoper en kinderboekenspecialist bij Boekhandel Los), Rian Koopman (leesconsulent Bibliotheek Kennemerwaard) en Karin Bloemen (cabaretière, zangeres en ambassadeur van Lees voort!)

BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s, dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW. Zie voor meer informatie www.boekstart.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.