Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldformulier compensatie voor zelf betalende ouders nu ook in het Engels

Het meldpunt voor ouders die geen kinderopvangtoeslag ontvangen blijkt een succes. Volgens initiatiefnemer BOink zijn er al ruim 1000 meldingen binnengekomen. Omdat het vaak om expats gaat, is het formulier nu ook in het Engels beschikbaar.
AdobeStock
AdobeStock

Het meldpunt is bedoeld voor ouders die op dit moment (nog) niet in aanmerking voor compensatie van de eigen bijdrage voor kinderopvang tijdens de corona-sluiting. Deze ouders betalen de opvang zelf en worden financieel dus het meest geraakt door de sluiting, zei Gjalt Jellesma van BOink hier eerder over in Kinderopvang Totaal.

Het aantal meldingen dat BOink die afgelopen periode heeft ontvangen, heeft ontvangen, betreft al ruim 1.000 kinderen. ‘Dat is al heel mooi maar we zijn er nog niet,’ aldus de belangenorganisatie. ‘Omdat onder de groep ouders waar het hier om gaat veel expats vallen, is er nu ook een Engelstalig meldformulier beschikbaar.’

Beter beeld

BOink hoopt hiermee een nog grotere groep ouders te bereiken. ‘Zodat we een nog beter beeld kunnen vormen van de totale groep ouders die geen kinderopvangtoeslag ontvangt’.Met de informatie die via het meldpunt binnenkomt, wil BOink het ministerie van SZW ondersteunen bij het ontwikkelen van een compensatieregeling voor ouders die nu buiten de boot vallen. Het meldpunt staat open tot 15 mei.

Wil je meer lezen? 

Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief en ontvang twee keer per week de beste artikelen en het laatste nieuws in je mailbox. Zo mis je niets meer!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.