Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Meer zicht op strafblad huisgenoten gastouders

Bij incidenten in de continue screening in de kinderopvang, komen overtredingen van huisgenoten van gastouders het vaakst voor. Dat zit minister Asscher niet lekker. Hij wil dan ook dat gastouderbureaus een beter zicht hebben op VOG's van huisgenoten van gastouders en stelt per 1 juli 2014 een bewaarplicht in.
Meer zicht op strafblad huisgenoten gastouders
Foto: ANP Xtra

Dat

Registreren

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit is niets nieuws. Hebben we van alle huisgenoten. Alleen in het geval er een huisgenoot 18 is geworden of niet gemeld is dat er een oudere zoon of dochter of ander persoon in huis is komen wonen ‘mis’ je mogelijk een VOG, echter dat komt er bij de huisbezoeken toch weer uit.

  3. Minister Asscher heeft tijdens het debat Kinderopvang aangegeven een bewaarplicht in te voeren voor gastouderbureaus voor VOG’s van (volwassen) huisgenoten van gastouders. Dit gaat op 1 juli in. Dat betekent niet alleen dat huisgenoten over een geldig VOG moeten beschikken, het gastouderbureaus moet deze VOG’s van alle huisgenoten in het bezit hebben en de GGD gaat hier strenger op controleren. Dat die regel al geldt, kan wel zo zijn, maar minister Asscher heeft blijkbaar redenen om aan te nemen dat dit nog niet overal wordt uitgevoerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.