Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Media Ukkie Dagen van 1 t/m 8 april

Marijn Klok
Mediawijzer.net organiseert van 1 t/m 8 april voor de vijfde keer de Media Ukkie Dagen. Ouders leren hier hoe ze hun jonge kind(eren) verstandig leren omgaan met media. Het thema dit jaar is: ‘Spelen met media’.
Media Ukkie dagen
De Media Ukkie Challenge is een serie opdrachten waar gezinnen met jonge kinderen thuis mee aan de slag kunnen - Foto: Fotolia

De leefomgeving van kinderen medialiseert in rap tempo. Ook bij de allerkleinsten. Of het nu gaat om swipende peuters, aan tablets gekluisterde kleuters of het internet of toys: voor kinderen van nu is spelen met media iets van alledag. Verstandig leren omgaan met media is dan ook een steeds belangrijker onderdeel van de opvoeding geworden. Maar hoe pak je dat het beste aan? Mediawijzer.net wil ouders van jonge kinderen (0 t/m 6 jaar) daar tijdens de Media Ukkie Dagen een handje bij te helpen. In het kader van de Media Ukkie Dagen 2016 zijn onder andere de volgende activiteiten gepland:

Media Ukkie Challenge

De Media Ukkie Challenge is een serie opdrachten rond mediagebruik waar gezinnen met jonge kinderen tijdens de Media Ukkie Dagen thuis mee aan de slag kunnen. Een week lang ontvangen ouders dagelijks een uitdagende opdracht in de mail. Aanmelden voor de Media Ukkie Challenge kan via www.mediaukkies.nl/challenge

Media Ukkie Award

In 2016 wordt de Media Ukkie Award uitgereikt. Deze vakprijs gaat naar de maker van de beste Nederlandse app voor peuters en kleuters van 0 t/m 6 jaar. Door de ontwikkeling van het touchscreen en apps spelen tegenwoordig ook de allerjongsten met media. Jaarlijks komen er veel verschillende apps uit die de zintuigen van de ukkies op een leuke manier kunnen prikkelen. Er zijn voorwaarden waar deze apps aan moeten voldoen om optimaal aan te sluiten op de ontwikkeling van jonge kinderen. Welke apps zijn aantrekkelijk betrouwbaar, gebruikersvriendelijk, leggen een goede link tussen spel en werkelijkheid en bieden ukkies optimaal de ruimte tot spelen en ontdekken?

Netwerkpartners en CJG’s

Zoals elk jaar spelen de netwerkpartners van het Mediawijzer.net een belangrijke rol in de campagne, door het organiseren van activiteiten en het gezamenlijk uitdragen van de campagneboodschap. Zo verzorgen een aantal bibliotheken, mediacoaches, kinderdagverblijven en Centra voor Jeugd en Gezin voor ouders met jonge kinderen informatiebijeenkomsten over mediaopvoeding.

Kijk voor meer informatie over de Media Ukkie Dagen op www.mediaukkies.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.