Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Managementprijs Kinderopvang stopt

Er wordt geen Managementprijs Kinderopvang meer uitgereikt. De initiatiefnemers stoppen ermee na vijftien jaar en vijftien winnaars. ‘De professionaliteit van het management in de kinderopvang is dusdanig gegroeid, dat de tijd gekomen is ruimte te maken voor een nieuw initiatief.’
Pauline Schellart directeur/bestuurder van de Kober Groep won de Managementprijs als laatste. Daarvoor wonnen Corona Koek (Zo Kinderopvang)
Pauline Schellart directeur/bestuurder van de Kober Groep won de Managementprijs als laatste. Daarvoor wonnen Corona Koek (Zo Kinderopvang)

De Managementprijs Kinderopvang werd ieder jaar uitgereikt aan ‘beeldbepalers’ in de kinderopvang; managers die een inspirerend voorbeeld zijn voor hun collega’s. Dat leverde sinds 1999 vijftien winnaars op. Pauline Schellart directeur/bestuurder van de Kober Groep won de prijs als laatste. Daarvoor wonnen Corona Koek (Zo Kinderopvang), Ans van Hoof (Ludens) en Marie-Louise van Mourik (Stichting Kinderopvang Alphen aan den Rijn).

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Managementprijs Kinderopvang bestaat uit Christien van Wijk (SKE), Theo Blom (JSO), Ed Buitenhek (Buitenhek Management & Consult), Liesbeth Koorneef (Stichting Kwest) en Wim van Ogtrop (2Samen). Brancheorganisatie Kinderopvang leverde een ambtelijk secretaris in de persoon van Priscilla van der Meer.

Kwaliteitsgroei

De Managementprijs was bedoeld om de kwaliteit van het management in de kinderopvang te bevorderen. ‘Maar die professionaliteit is de laatste tijd zo snel gegroeid’, vinden de initiatiefnemers, ‘dat er ruimte moet komen voor een nieuw initiatief waarmee de kwaliteit van de kinderopvang gestimuleerd kan worden.’

Pauline Schellart was de laatste winnares van de Managementprijs Kinderopvang. ‘Pauline is de juiste vrouw, op het juiste moment, op de juiste plaats’, oordeelde de jury toen. Lees hier waarom zij de prijs verdiende >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.