Vrij spel en ‘loose parts’ sleutels voor risicovol spel

Een half jaar lang ondersteunde pedagoog en promovendus Martin van Rooijen zeven bso's bij het organiseren van risicovol spel. Met als resultaat een duidelijke toename van het aanbod van risicovol spel en meer zelfverzekerdheid bij de pedagogisch medewerkers.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Carla Overduin

Het spelende kind’ staat al vijf jaar centraal in het onderzoek van Van Rooijen. Op de Universiteit voor Humanistiek (Utrecht) doet hij onderzoek naar dit thema en hoopt hij halverwege 2019 te promoveren op de dilemma’s die kinderopvangprofessionals ervaren ten aanzien van het risicovol spel. Om dit in kaart te brengen en te kijken waar pedagogisch medewerkers behoefte aan hebben, introduceerde Van Rooijen een speciaal professionaliseringsprogramma. Vrij spel en loose parts (ook wel open speelmateriaal genoemd) vormen hiervan de basis. Van januari tot en met juni 2018 deden zeven bso’s met het project mee.

‘Het maakt kinderen zelfredzaam en veerkrachtig’

0
116

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.