Vijf vragen aan: Wendy de Klerk

Wendy de Klerk (36) kwam in 1998 bij Kinderopvang SKDD binnen als stagiaire en groeide via functies als ‘pedagogisch specialist’ tot locatiecoördinator bij Kinderdagverblijf ZieZoo in Doorn. SKDD telt vijf kinderdagverblijven, zes peuterspeelzalen en veertien bso’s in het midden van het land. Locatie ZieZoo vangt wekelijks zo’n zeventig kinderen op.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Je kent deze organisatie van haver tot gort. Wat is er veranderd?

‘In mijn stagedagen zou je de kinderopvang nog kunnen omschrijven als “oppas”, maar dat is enorm veranderd. We zijn zoveel professioneler geworden. Er is vooral geïnvesteerd in scholing. Een aantal medewerkers is bijvoorbeeld tot pedagogisch specialist opgeleid, en we hebben een eigen pedagoog en coaches in huis die allerlei extra diensten bieden. Denk aan kindercoaching of ondersteuning aan ouders bij een echtscheiding.’

SKDD werd door de crisis gedwongen tot drie reorganisaties. Wat betekent dit voor de ‘overlevers’?

‘Sinds 2012 zijn er drie ontslagrondes geweest, zodat we uiteindelijk op

0
49

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.