Sociale controle is bij ons veel groter’

In de ‘post-Robert M.-jaren’ is veiligheid een belangrijk onderwerp geworden in de kinderopvang. In kindercentra is bijvoorbeeld het vierogenprincipe ingevoerd. Maar hoe garandeer je de veiligheid in de gastouderopvang waar een gastouder in principe alleen werkt?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Honderd procent veiligheid kun je nooit garanderen, maar we denken als gastouderopvang heel ver te zijn’, zegt Sebastiaan Dekkers namens Platform Gastouderopvang. Bij dit samenwerkingsverband zijn acht gastouderbureaus aangesloten, goed voor zo’n veertig procent van de markt. ‘Als je de opvang van kwetsbare kinderen verzorgt, moet je er als organisatie en als gastouders alles aan doen om te voorkomen dat onveilige situaties ontstaan. Daarom zijn we er continu over in debat. Er zijn maatregelen die niet werken. Controles zijn goed, maar je moet oppassen voor overmatige onverwachte bezoeken, want het stoort professionals bij het doen van hun werk. En camerabewaking?

0
78

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.